coordinator

Oy Coordinator Ab on yksityissä omistuksessa oleva omistuksessa oleva arkkitehti- ja insinööritoimisto. Yritys on perustettu 1964.
Yritys ja sen asiantuntijat on toteuttanut yli 250 projektia eri puolilla maailman ja se on merkittävä arkitehti- ja insinööritoimisto Suomessa.

Anna salasana:

Anna yhteystiedot ja paina Lähetä viesti. Otamme yhteyttä viestin saatuamme.
Kiitos.

Yritys:
 
Yhteyshenkilö:
 
Katu:
PL:
Postinumero:
Kaupunki:
Viesti:
Email:
 
coordinator

Oy Coordinator Ab Ltd
Tykistökapteenintie 1 E
00340 Helsinki Finland
Phone: +358 50 559 5771
posti@coordinator.fi
coordinator    coordinator

energiatodistus

Energiatodistus

Energiatodistukset uudistuvat: Pientalot rakennusten energiatodistusten piiriin

Valtioneuvosto on 8. marraskuuta antanut eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi rakennuksen energiatodistuksesta. Jatkossa energiatodistus tarvittaisiin myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä, kuten muissakin rakennuksissa. Energialuokitus tulee ilmoittaa myös myynti- ja vuokrausilmoituksissa.

Mikä energiatodistus on?

Energiatodistuksen avulla kuluttajat voivat vertailla rakennusten energiatehokkuutta.

Energiatodistuksessa ilmoitetaan se energiamäärä, joka tarvitaan rakennuksen tarkoitustaan vastaavaan käyttöön. Jotta energiatehokkuuden arviointi ja vertaaminen muihin vastaaviin rakennuksiin olisi mahdollista, energiatehokkuuden perusteella kiinteistölle määritellään energialuokka asteikolla A-G. Vähiten energiaa kuluttaa A-luokan kiinteistö, eniten G-luokan kiinteistö. Kiinteistön lämmitysmuoto ei vaikuta rakennuksen saamaan energialuokkaan.

Energiatehokkuuden parantaminen on ennen kaikkea kiinteistön omistajan etu, sillä mitä vähemmän energiaa kiinteistö kuluttaa, sitä enemmän omistaja säästää

Milloin energiatodistus on hankittava?

Energiatodistus vaaditaan kaikilta uudisrakennuksilta. Todistuksen antaa pääsuunnittelija.

Vuoden 2009 alusta lähtien todistus on vaadittu myös olemassa olevilta kiinteistöiltä silloin, kun kiinteistö tai sen tiloja myydään tai vuokrataan.

Omakotitaloille ja enintään kuuden asunnon asuinrakennuksille tai asuinrakennusryhmille, jotka ovat valmistuneet ennen lain voimaantuloa (1.1.2008), todistus on vapaaehtoinen. Todistusta ei vaadita myöskään esimerkiksi teollisuusrakennuksille tai vapaa-ajan asunnoille, joita käytetään korkeintaan neljä kuukautta vuodessa

Energiatodistuksen laatiminen ja voimassaoloaika

Todistus voidaan antaa rakennuslupamenettelyn tai energiakatselmuksen yhteydessä, osana isännöitsijäntodistusta tai erillisenä todistuksena. Erillisen energiatodistuksen antajien pätevyysvaatimuksista säädetään tarkemmin ympäristöministeriön asetuksessa rakennuksen energiatodistuksesta (ks. Muualla palvelussamme - Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö). Pätevyyden toteajiksi on hyväksytty FISE Oy ja Kiinteistöalan koulutussäätiö.

Rakennuslupamenettelyn yhteydessä annettu yli kuuden asunnon asuinrakennuksen sekä liike- tai palvelurakennuksen energiatodistus on voimassa neljä vuotta. Rakennuslupamenettelyn yhteydessä annettu korkeintaan kuuden asunnon asuinrakennuksen energiatodistus, samoin erillinen energiatodistus ja energiakatselmuksen yhteydessä annettu energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta.

Design: www.datamike.com